Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно паленето.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно паленето.

Привет колеги. Понеже колата ми спи винаги в гараж никога не съм имал проблем с паленето. Но тази нощ преспа на вън и сутринта като запалих се чу еди звук като дрънчене на верига или като прецикване на ремък но с метален звук. Звока беше само за секунда но доста силен. Иначе колата запали без проблем. Някаква идея какво е това?
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Моята онзи ден също издаде странен звук, отдадох го на приплъзнал пистов ремък. Звука може да е от всичко, трудно е да се гадае.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

"Одървен" високо-качествен пистов ремък,заедно със започнал да си заминава обтегач.
      По-малко вероятно ролката или лагерите на алтернатора.
      100% си имал и по-вибриращ и шумен автомобил в първите 5 мин.
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ремъка ми д на 5-6 хил км. Звука по скоро е като дрънчене на вериг. След като запалих оставих я да поработи минута две и не чух никакви необичайни звуци от мотора. На един приятел сеата му издава подобен звук сутрин когато е много студено и са му казали че му задържа бендикса. Ако и при мен е така защо ще го прави само сутрин

Comment

Значи ако чуваш дрънкане като от верига...това е лагера на съединителя.Тъй като маслената веригата при 136к.с. се чува само като загрее.

П.П 5-6 хил. за измислените дрисливи ремъци както на гейтс и на дайко са достатъчни да се опече.Все пак се продават боклуци навсякъде.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

При мен има нещо което се проявява при -10 и надолу. Имам чувството че маслото в хидравликата става много гъсто при тия темп. Вие като на хидравлика за около 30 секунди и утихва.
            Колкото по-студено (под -10) толкова по-силно вие и все е за около 30 сек.

Comment

Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщение
              При мен има нещо което се проявява при -10 и надолу. Имам чувството че маслото в хидравликата става много гъсто при тия темп. Вие като на хидравлика за около 30 секунди и утихва.
              Колкото по-студено (под -10) толкова по-силно вие и все е за около 30 сек.
              Да и при мен е така. Само дето аз определям шума като дрънчене на тая гадна верига.

Comment

С предварителното извинение, че се повтарям, пак го казвам - карайте си колите и по-малко се заслушвайте И бъдете оптимисти - колкото повече напредват годините и пробега на 136-коньовите ветеранки, толкова по-силно и от повече места ще дрънчат
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
                  С предварителното извинение, че се повтарям, пак го казвам - карайте си колите и по-малко се заслушвайте И бъдете оптимисти - колкото повече напредват годините и пробега на 136-коньовите ветеранки, толкова по-силно и от повече места ще дрънчат
                  Точно така, затворени прозорци, малко музика, ако се обръщат след вас не си мислете, че е от шума, или харесват колата. или не са виждали такава
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Точно така, затворени прозорци, малко музика, ако се обръщат след вас не си мислете, че е от шума, или харесват колата. или не са виждали такава
                    при задължително се обръщат за звука, рядко са хората които не се обръщат
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И при мен го има този звук като от стържене на метал за няколко секунди,и то само на температури под минус 10 както при колегата VIHHRONNY.Явно си е нещо фабрично и се среща при бензинките и дизелите.
                      Last edited by Алфист11; d.m.y г., 11:20.

Comment

Working...
                      X